Dobrodošli na moj blog blogger razni news iz svijeta sporta i ostali tema Ostavi komentar ili kritiku do vas je !!

Pretraga:

Dobrodošli!

25.12.2007.

Collina: Razočaran sam u talijanski nogomet

Povjerenik za suđenje prve i druge talijanske nogometne lige, Pierluigi Collina, izjavio je kako je razočaran talijanskim nogometom.
Pierluigi Collina, povjerenik za suđenje prve i druge talijanske nogometne lige, i dalje kupuje novine i odlazi u lokalne kafiće u pratnji policijskih čuvara.

U policiji su Collini dodijelili zaštitu nakon što je 47-godišnji legendarni sudac primio nekoliko prijetećih pisama. O njima je, makar šturo, napokon progovorio sam Collina.

- Razočaran sam time što se događa. Pretpostavljam da prijetnje dolaze iz svijeta nogometa – izjavio je šef talijanskih sudaca za Raijev dnevnik.

- Radije uopće o tome ne bih govorio, no sve je postalo velika vijest. Mislim da takve stvari iznimno štete našem nogometu.

Najutjecajniji talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport u uredničkom komentaru ponovno postavlja pitanje ima li nogomet u Italiji uopće smisla.

Collinin prethodnik Paolo Casarin također je izrazio nevjericu u najnovija događanja.

- Kakvo je to zlo Collina bilo kome učinio? Je li zlo ako je za utakmicu delegirao jednoga a ne drugog suca? Duboko sam razočaran što se prijeti tako kvalitetnom čovjeku, koji je počeo s ozbiljnim reformama u sudačkoj organizaciji.

Sve agencije uzgredno spominju Collinino neprijateljstvo s Juventusom. Iako je Torinezima 1998. godine u srazu s Interovim Ronaldom sramotno pomogao doći do naslova prvaka, veze su popucale dvije godine kasnije.

Uoči utakmice posljednjeg kola u Perugiji inzistirao je da se utakmica odigra unatoč poplavljenom travnjaku. Juve je izgubio 1-0, a Lazio, čiji je Collina navijač od dječačkih dana, osvojio drugi naslov prvaka u povijesti. Juventusovi okorjeli navijači to mu nikad nisu zaboravili.

Brojač posjeta
57760