Dobrodošli na moj blog blogger razni news iz svijeta sporta i ostali tema Ostavi komentar ili kritiku do vas je !!

Pretraga:

Dobrodošli!

20.06.2008.

Barcelona se rješava trojca Ronaldinho-Deco-Eto

Prodaja trojca Ronaldinho-Deco-Eto označit će kraj ere u kojoj je Barca bila sinonim za napadački 'svemirski' nogomet.

Novi trener Barcelone Josep Guardiola dao je zeleno svjetlo za prodaju fantastične trojke Deco-Eto-Ronaldinho, koja je obilježavala njihovu igru proteklih godina.

Kao razlog za rješavanje dvojca Deco (30) - Ronaldinho (28) navode se analize koje su pokazale  nedostatak fizičke pripremljenosti navedenog dvojca koji se očitovao u lošoj formi koju su prikazivali kroz protekle sezone.

- Radimo planove za momčadi bez njih - rekao je Guardiola popularno zvani "Pep" na službenoj prezentaciji u momčad Barcelone.

Tu tvrdnju potvrdio je i sportski direktor Barce Txiki Begiristain koji je također rekao kako misli da će momčad bolje funkcionirati bez navedenog trojca.

- Kad bismo osjetili Ronaldinhovu želju za povratak u staru formu, stvari ne bi tako završile - dodao je Guardiola pritom napomenuvši kako im je cilj stvoriti "složnu klapu" u svlačionici.

-.--.-Zamjera im se nedostatak profesionalizma tijekom ove sezone, s obzirom na česta Ronaldinhova partijanja do kasno u noć i izbivanja s treninga ili pak česte privatne probleme Deca koji su izbijali u javnost.

Što se pak Eta tiče, njegov profesionalizam se ne dovodi u pitanje, nego mu se najviše zamjera činjenica da ima snažan ego koji ne trpi izostavljanje iz prve ekipe, a još mu se pamti i medijski eksponiran ispad tijekom sezone 2006./07. kada je zajedno s Ronaldinhom kritizirao doprinos  ostalih igrača.

- Tražimo broj 9 koji će se uklopiti zajedno s Thierryjem Henryjem i Bojanom Krkićem - završio je Guardiola.

"Velikani" u lovu

Ne treba sumnjati da su mnogi europski klubovi jedva dočekali potez čelnika Barce te već postavili šatore ispred Nou Campa, sa željom da u svoje redove dovedu nekog iz spomenutog trojca.

Tako su Manchester City i Chelsea već i javno izrazili zanimanje za portugalski dvojac Ronaldinho-Deco, dok Milan vabi Eta i Ronaldinha.

Arsenal i Tottenham također se dovode u vezu s napadačem Kameruna Etom, a već otprije je poznato kako novi trener Intera Mourinho ponovno želi Deca pod svojom "palicom".

Brojač posjeta
57760