Dobrodošli na moj blog blogger razni news iz svijeta sporta i ostali tema Ostavi komentar ili kritiku do vas je !!

Pretraga:

Dobrodošli!

05.12.2008.

Honda napustila Formulu 1

Zbog globalne financijske krize, rezanja troškova pa i slaboga prošlosezonskog rezultata, iz Honde su odlučili da napuštaju Formulu 1.

Povodom pada prodaje automobila zbog globalne ekonomske krize Honda više nije voljna financirati svoj F1 tim i time će uštedjeti 500 milijuna dolara.

Reuters-.--.-Predsjednik i glavni direktor Honda Motor Co Takeo Fukui
Predsjednik i glavni direktor Honda Motor Co Takeo Fukui
Photo Reuters  

Takeo Fukui, izvršni predsjednik Honde Motor Co, na konferenciji za novinare rekao je da će odgoditi na neko vrijeme svoj povrataka na trkaće staze.

- Ova teška odluka donesena je zbog globalne financijske krize i financijske nesigurnosti koja proizlazi iz nje. I zbog toga Honda mora zaštititi sebe te svoje sadašnje i buduće poslovanje. U ovom razdoblju nemamo namjeru dobavljati motore za druge timove Formule 1 jer ne želimo biti polovično u sportu. Razgovarat ćemo sa suradnicima Honda Racing F1 tima i Honda Racing Developmenta, dobavljačem trkaćih motora, o budućnosti tih dviju kompanija, uključujući i njihovu prodaju, kazao je Takeo Fukui.

Hondin odlazak stvorit će velike probleme za Formulu. Sezona 2009. počinje 29. ožujka, te ako se ne nađe kupac Hondinog tima na utrci u Australiji startat će samo 18 bolida. To će ostaviti ozbiljan trag na glamuru 'Cirkusa'.

Isto tako, vozači Hondinih bolida Jenson Button i Bruno Senna, nećak legende Ayrtona i zamjena za umirovljenog Rubensa Barrichella, ostali su bez posla i sve svoje nade moraju položiti u timove Formule koji još nisu izabrali vozače.

Hondin primjer mogle bi slijediti i ostale momčadi koje imaju tvorničku proizvodnju automobila jer zbog krize moraju rezati troškove davanjem otkaza tisućama radnika.

Brojač posjeta
57760