beats by dre cheap

G 14: Klubovi žele dio novca od Eura

Organizacija 18 najmoćnijih europskih klubova smatra da klubovi čiji će igraći nastupiti na završnici Eura imaju pravo na dio financija.

Generalni menadžer skupine G 14, Thomas Kurth, vjeruje kako će postići dogovor s Uefom o dva za njih važna pitanja.

- Smatramo da klubovi čiji će igrači nastupiti u Austriji i Švicarskoj, kao i na svim slijedećim velikim reprezentativnim natjecanjima, imaju pravo dijeliti novčanu dobit. Uz to, želimo postići dogovor o osiguranju igrača od ozlijede dok nastupaju za nacionalne momčadi – izjavio je Kurth.

O tim temama već se dosta govorilo i u Uefi i Fifi.

Poznat je slučaj belgijskog kluba Charleroija koji je tužio Fifu zbog toga što se njihov igrač Abdelmajid Oulmers 2004. godine teško ozlijedio tijekom nastupa za reprezentaciju Maroka. S terena je izbivao čak 9 mjeseci, a klub mu je morao isplaćivati plaću.

Zbog toga su iz Charleroija zatražila odštetu od Fife pod čijim okriljem je odigrana sporna utakmica.

Sličan slučaj dogodio se u Engleskoj. Napadač Newcastle Uniteda, Michael Owen, ozlijedio se tijekom nastupa za reprezentaciju na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, a umjesto tužbe, njegov klub je postigao nagodbu sa nogometnim savezom koji je isplatio odštetu.

- Nadamo se pozitivnoj reakciji Uefe jer se ova pitanja ne tiču samo klubova u našoj skupini, nego i svih ostalih koji u svojim redovima imaju reprezentativne kandidate. Ukoliko Uefa pristane s klubovima podijeliti financijsku dobit Eura bit će to priznanje klubovima koji razvijaju igrače za reprezentaciju – zaključio je Kurth.

Skupina G 14 trebala bi iduće godine povećati broj svojih članova na oko 40 što će zasigurno povećati i njen utjecaj na Uefu.

SPORT and NEWS
http://sportandnews.blogger.ba
07/12/2007 10:02