beats by dre cheap

Dakar se vraća sljedeće godine

Organizatori relija Pariz Dakar odlučni su u tome da se ovo natjecanje vrati na scenu već sljedeće godine.

Ubojstvo četiri francuska turista otkazalo je ovogodišnji reli Pariz Dakar, no prema riječima glavnih šefova i organizatora, ova već legendarna utrka vratit će se sljedeće godine još bolja, piše Eurosport.

Direktor relija Etienne Lavigne priznao je da je otkazivanje utrke bio veliki udarac za primiti, no isto tako poručio je da će se reli nastaviti već sljedeće godine čak i po cijenu da ne završi u Dakru. Slična situacija već se dogodila 2003. kada se veliko finale održalo u egipatskom Sharm el Sheiku.Dakar se vraća sljedeće godine

- Sljedeće godine organizirat ćemo spektakularan događaj i već počinjemo sa svim pripremama. Možda će to biti malo drugačiji Dakar, no dat ćemo sve od sebe – izjavio je Lavigne.

Legendarni Dakar postao je neka vrsta sinonima za opasnost od svog početka 1979. i od tada je imao dva smrtna slučaja koja se nisu pripisala slučajnim nezgodama.

Vozač Citroenovog kamiona Charles Cabannes ubijen je u Maliju za vrijeme utrke 1991. kada je prešao u zonu gdje se vojska borila protiv Touareg odmetnika.

Drugi slučaj dogodio se 1996. kada je vozač Mercedesa Laurent Gueguen poginuo prešavši preko mine u zoni gdje su trajale borbe između marokanskih i Front Poliasario odmetnika.

SPORT and NEWS
http://sportandnews.blogger.ba
06/01/2008 15:08